Saturday, November 29, 2014

Krants kaalaga pini


Krants kaalaga pini (Käbliku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,6 % vol. Liigimääratlus: witbier.

Tootjainfo: "Timä om nigu hiiumaa pini, kes ei haugu ei hammusta, aga jätab meelde.

Õlle valmistamisel on kasutatud Haanja Looduspargi kaevuvett, millele oleme lisanud nisuhelbeid, Pilsner, Pale ja nisulinnaseid. Mõruduse ja aroomi eest vastutab suurepärane Cascade humal. Õlu sisaldab ka koriandrit ja apelsinikoori.
IBU 18"

Väike lihtne pudel, omamoodi krähmulise esteetikaga must-valge sildikujundus. Erkvalge sentimeetrine vahukiht kaob õite kiiresti. Õlle värvus - õrnalt häguselt kollane.

Aroom mõjub nagu belgia nisuõllede klassika - hapukas-magusalt mahlaselt ja koriandrivürtsiga ergastatult.

Esmamekk on kergeke ja leebelt hapukas. Keskmaitse jääb samale kergele lainele, kuid õrn vürtsikas sädelus annab asjale meeldiva vindi juurde. Lõppmaitses asub domineerima mõrkjam pool, milles seguneb peamiselt koriandriseemnete õline vaigusus ja õõõige õrnalt ka apelsinikoore kibekus. Järelmekis tuleb esile õrnalt magusakam noot, mis toob kogu joogi õigesse tasakaalu.

Kerge kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka heas maitsetaskaalus buketiga väga heal tasemel rüübe. Tooja feisbuukilehel toodud soovitus proovida siia kõrvale bratwursti und sauerkraut'i on igati kohane
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment