Thursday, November 13, 2014

Valge hooaeg

Valge hooaeg (Manilaiu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Liigimääratlus: saison witbier.

Tootjainfo: "Belgia stiilis nisuõlle virre on kääritatud metsikuvõitu pärmiga, tulemuseks on värskendav rüübe, kus käärituse, koriandri ja greibi koore vürtsikus maitsemeeli ergastavad.
IBU 16"

Väike lihtne pudel, malbe must-valge sildikujundus. Valge sõrmepaksune vahukiht on hõredapoolne, kuid siiski üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekuldne.

Aroom on mõnusalt omapärane, siis seguneb saisoni hapukas vürtsikus ja koriandri vaigust mõrkjus, sekka näpuga linnaste magusust.

Esmamekk on kergepoolne ja magus-hapukas. Keskmaitses asub alguses domineerima lausa karameljas magusus, siis tuleb esile hoopis teisest maailmast pärist hapukas-mõrkjas mandariinimahla meenutav toon. Lõppmaitses tuhiseb keelel ringi taas koriandri vaigune tuuleliil, vedades endaga kaasa magusmõrkjaid puuviljaseid keeriseid. Järelmekk on kerge ja särtsakas, pehme ja karameljas ... lustlik ja hell justkui armunud noor näitsik.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürstika buketiga übertasandi rüübe. Kerge ja seejuures superdjalt maitseküllane. Soovitaks pakkuda vastuvõtujoogina šampanjeri asemel.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment