Wednesday, November 5, 2014

Kellerweis Hefeweizen


Kellerweis Hefeweizen (Sierra Nevada, USA) pdl 0,33 l. alc 4,8 %vol. Liigimääratlus: german hefeweisen. Ratebeeri hinnang 95 punkti.

Tootjainfo: "Kellerweis is one of the only American Hefeweizens made using the traditional Bavarian style of open fermentation. This difficult and labor-intensive technique adds uncommon depth and flavor complexity. Our hazy-golden hefeweizen is deeply flavorful, refreshing and perfect for a sunny day. To serve, pour two-thirds into a glass, swirl and pour the rest."

Väike madal pudel, pruulikoja tüüpsilt seekord soojades kollastes toonides. Erkvalge kahe sõrme paksune vahukiht on mõõdukalt püsiv ja kenasti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - uduselt päikesesoe.

Aroom paneb naeratama :) See on soe ja päikeseline, tihke ja magus, meenutab värskeltküpsetatud õunakooki, millele on veel vaniljesuhkrut kah peale raputatud. 

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja leebelt magusakas. Keskmaitse mõjub tihkepoolselt, vürtsikalt ja õrnalt mõrkjalt. Lõppmekk mõjub juba kui täidlane mamsel, kes ahjukuumusest ja sisemisest rõõmsameelsusest punetades seda va õunakooki lauale tõstab ja suhkrusõela raputades vormide õõtsudes vaikselt laulda ümiseb. Järelmaitse on põnev segu magus-hapust täidlusest ja mõrkjast vürtsikusest.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga, jõulise ja kreemise, geniaalselt tasakaalus buketiga ÜBERRÜÜBE! Pakkuda koos õunakoogiga.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment