Thursday, November 6, 2014

Okkaline õlu


Okkaline õlu (Vormsi Õlu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Liigimääratlus: IPA.

Tootjainfo: "IBU 58"

Väike lihtne pudel, must-valge sildikujundus. Vahtu sisuliselt pole, tekib vaid õhkõhku kirmeke. Õlle värvus - punakas merevaik. 

Aroom on väga-väga põnev, seda on lausa raske kirjeldada! Siin leiab seedrimänni okkaid ja värskeid noori rabarbereid, martsipanõuna ja midagi vahajat ... mingi veider vahaja nahkse kestaga troopiline vili, mida on kunagi maitsta saanud kuid mille nimi enam meelde ei tule. 

Esmamekk on tavatult lame karboniseeringu puudumise tõttu ... kuid oot, see on jõuline! Mõni hetk hiljem hakkab keeleots tundma üsna jämedat vaigust pitsitust, mis on korraga magus-mõrkjas ja ootamatult soe. Keskmaitse ... vau ... no seda ei oleks oodanud 5,5 kraadisest õllest, siin on maitset ja väge nagu mõnel topelt-IPA'l!!! Vaigune ja magone, mõrkjasmagus ja nätske, tihke ja lausa kleepjas!

Lõppmaitse mähib keele noortesse rabarberivartesse, kallates sinna vahele mõrkjat mandlilikööri ja puistates peale taruvaigu raasukesi. Järelmekk mõjub juba suisa pööraselt ... jeeeebus ... siin rüüpes on väge ja võimu, toorest jõudu ja hoolimatut üleolekut! RABARBER, rabarberimoos koos seedripähklite ja võilillega, vot mis see on!

Väga vastuolulise kehaga alates vesisest kuni tigetihkeni, absoluutselt puuduva karboniseerinugu kuid liimja paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsikas-magus-mõrkja buketiga GENIAALNE rüübe selle sõna selles mõttes, et geniaalsus on hullumeelsusele väga lähedane nähtus :)
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment