Saturday, November 22, 2014

Zaļā Bise Centennial

Zaļā Bise Centennial (Malduguns, Läti) pdl 0,5 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: IPA. Ratebeeril pole veel koondhinnet.

Tootjainfo (google tõlke abil): "First Green Shotguns volley reached Riga and Valmiera. Waimea loaded with hops from New Zealand: Indian copper-colored ale eils of strong malt body carries on his shoulders a considerable dose of one variety of hops. EBC 18 IBU 60"

Lihtne keskmist kasvu pudel, suviselt mõjuva valge-roheline sildikujundus. Valge sõrmepaksune vahukiht on hõredapoolne ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - kirgas merevaik. Aroom on meeldivalt jõuliselt magus-mõrkjas, vaigune ja tsitruseline, meenutades üleküpsenud mandariine ja männiokkaid.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse on väga meeldivalt mahlaselt mõrkjas-vürtsikas, meenutades greipi ja pomelot. Lõppmaitses seguneb mahlane hapukas-mõrkjas greip ja täidlane magus-mõrkjas mandariin. Järelmekk on kauakestvalt värske, õrnalt vürtsikas ja magu-mõrkjas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe, mis nõrgub mahlasest värskusest. Siia kõrvale võiks pakkuda toorjuustutäidisega marineeritud pipraid.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment