Wednesday, February 18, 2015

Battle horse


(Buxton, UK) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "black IPA" ja hinnang 96 punkti!!

Tootjainfot ei õnnestunud leida

Väike lihtne pudel, efektne punapruun lahendus kuldsete elementidega, kujutades keskaegset sõjaratsut. Pruunakas sõrmepaksune vahukiht on tugevalt püsiv. Õlle värvus - tume mahagonipunane. Aroom on nii vängevõitu rebaselõhna kui meeldivat männiokast, sooja märga mulda ja üleküpsenud puuvilju. 

Esmamekk on raskepoolne ja magusakas-mõrkjas, puuviljaterriini taoline. Keskmaitse mõjub kui omanäolise segune šerrist ja kohvist, männiekstraktist ja kadakamarjadest. Lõppmaitse hapukas-mõrkjas põhi meenutab veidi kõrbemaläinud rabarberikisselli, lisaks aga tuleb tubli klaasike portveini. Järelmekk kestab vägagi pikalt, olles tajutavalt kange, kleepjas, mesilasvaha ja mustsõstralikööri segu taoline.

Raske kehaga, mõõduakalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBER-ÜBERRÜÜBE! Väga heas tasakaalus, jõuline ja toekas, paras klaasike õhtu lõpetuseks. Kõrvale võiks pakkuda ehk vaid maasikaid vahukoorega või midagi muud kerget ja õhulist, maandamaks klaasi sisu raskust.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment