Tuesday, February 3, 2015

Real Ginger Ale


Real Ginger Ale (Kiuchi, Jaapan) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable" ja hinnang 77 punkti.

Tootjainfo: "A dose of fresh ginger roots added to the brewkettle creates an intriguing mix of ginger, malt-sweetness , and citruslike aromas and flavors Hoppy dryness is very subdued with ginger-sweet-spicey notes dominating throughout to the very finish."

Väike õlakas reljeefkirjadega pudel, sildil ingveripoiss :) Kollakas sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollakaspruun. Aroomis domineerib vürtsikas ingver ... kuid pigem kuivatatud, mitte värske ingveri olekuga.

Esmamekk on raskepoolne ja särtsakalt vürtsikas. Keskmaitse on mõrkjasmagus, ingveri dominandiga, selle taustal aga on tihke ploomikompott. Lõppmaitses ploomikompoti osakaal tugevneb ... või ei, nüüd on ta juba pirni-ploomikompott, millesse on ingveri sisse hööveldatud. Lõppmaitses piilub üldise mõrkjas-vürtsika eesriide tagant ka veidi hapukamat poissi, mis meenutab pihlakanalivkat.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt kabroniseerunud ja siirupja paletiga, vürtsika-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga väga heal tasemel rüübe. Ingveri särtsakus on ehk isegi liiga varjatud linnaste tihke magususega, kuid tulemus on siiski mõnna. Ingverisõpraedele ometi kord midagi uut meie muidu kasinapoolsel ingveriõllede letil! Huvitav, kui võtaks siia kõrvale sukhrustatud ingverit?
-----------
pilt isethetud

No comments:

Post a Comment