Friday, February 6, 2015

Smoky Joe


Smoky Joe (AleBrowar, Poola) pdl 0,5 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "foreign stout" ja hinnang 95 punkti!! Tootja ise küll määratleb seda kui "whiskey extra stout"

Tootjainfo: "The crowd Has gone crazy, shouting: Smo-ky!, Smo-ky! Even totally exhausted with steam commnig out from your ears you don’t give up. You reach your lips with the glass full of stout full of peat-asphalt flavor. That’s the thing you do for fame and love for the beer!
malt – pale ale, wheat, whisky malt 45 ppm, Carapils®, Chocolate Wheat
oat, roasted barley
hop – Challenger, Fuggles
yeast Safale US-04
water
IBU 45"

Keskmist kasvu lihtne pudel, sildil punnitav atleet ... või siis pigem mitte kuigi atleet :) Pruun kahe sõrme paksune vaht on superpüsiv. Õlle värvus - täiusele lähenev must. 

Aroom - oi see on juba meetri pealt ninaväänav magusmõrkjas tegelane. Vii oma nospel sellesse klaasi ettevaatlikult mu sõber! See turbasuitsune lõhn võtab su sõõrmeist kinni ja immutab pea seestpoolt läbi guaššvärvide, suitsutatud viskivaadi (mis on peaaegu sama), rabapõlengu ja koorevenise seguga. 

Esmamekk on selle lõhnavägevuse peale ootamatult kerge ja ... kuivapoolsetele iiri stoutidele omaselt magemõrkjas. Keskmaitse asendab selle kuivetunud iirlase aga juba toekama inglasega, hapukas-magusa tegelasega, kes suhtub küll ümbritsevatesse reserveeritud külmusega, kuid polegi üldse paha poiss. Lõppmaitse liigub juba magusamasse ja toekamasse serva, kus "võõrstoudid" paiknema peaks, kuid magusust tõmbab kolm kihti allapoole suitsune ja kõrbenud põhitoon. Järelmekk on jällegi kergem, kuivemapoolsem, kakaone ja röstpähkline, pisut vürtsikas ja magus-hapukas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga Überrüübe, mille turbasuitsuse oleku juurde sobiks mõnusalt suitsusink.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment