Friday, February 6, 2015

Rowing Jack


Rowing Jack (AleBrowar, Poola) pdl 0,5 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 99 punkti!!!

Tootjainfo: "At the stern of the Santa Maria! Finally the beer, that will not go bad on the way to India! Only an additional portion of hops could protect this precious cargo from Neptune’s moods and fiercely burning sun. 
Try to resist this, sailor!
malt – pale ale, wheat, vienna, Carapils®, Acidulated
hop – Simcoe, Chinook, Citra, Cascade, Palisade
yeast – Safale US-05
water
IBU 70"

Keskmist kasvu lihtne pudel, sildil mereröövel. Valge vaht täidab pool klaasi, olles tihedapoolne ja kaunikesti püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom on vaigune ja heinane, mõrkjas-magus, meenutades suvist metsavälu, kus tirtsusirinasse mattunud kanarbikuvälu immitseb hurmavat raskepoolset vinet.

Esmamekk on keskmise kehaga ja soliidselt mõrkjas. Keskmaitse magus-mõrkjas kanarbikumee ja kadakaokste segune kleepjus takerdub iga maitsenäsakese külge eraldi, pannes need heitunult judisema. Lõppmaitse hapukas mõrkjus meenutab pihlakaid ja pohlavarsi, veidi närtsinud kuusevõrseid ja ... huvitav, kas kadakaveini tehakse? Järelmekk säristab keelepärasse väikesi auke oma vürtsika mõrkjusega, kuid kallab need hoolitsevalt üle taruvaigu ja kuusevõrsesiirupi seguga.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga MEGARÜÜBE! Pagana põnevalt mitmenäoline, algsest kergusest tummise raskuseni muutuv humalaleotis, mis võiks vabalt pretendeerida ka topelt-IPAks olemisele. Siia kõrvale võiks julgematele pakkuda tšillipähkleid, et elamust veelgi võimendada.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment