Sunday, February 1, 2015

Nøgne Ø Pale Ale


Nøgne Ø Pale Ale (Nøgne Ø, Norra). pdl 0,5 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "ammerican pale ale" ja hinnang 96 punkti.

Tootjainfo: "A refreshing light and hoppy ale. Probably our best allrounder. Recommended serving temperature 8°C/45°F. Ideal with barbequed or smoked meat dishes.
Ingredients: Maris Otter, wheat and caramel malt; Northern Brewer and Centenneal hops; English ale yeast, and our local Grimstad water."

Keskmist kasvu pikakaelaline pudel, pruulikojale omane lihtne silt. Valge kahesentimeetrine vahukiht on hõre, kuid kenasti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. 

Aroom on põnev, karameljas ja hapukas, imekergelt suitsune ja vana sauna meenutav. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõnusalt karameljas. Keskmaitse meenutab kodust kukekommi ja kaeraküpsist. Lõppmekk on hapukas-mõrkjas ja sädelevalt päikeseline, tuues silme ette sooja pärastlõuna vitstest punutud mugavas tugitoolis pisut tolmusel verandal, värviliste klaaside värvidemängu ja mõnusat roidumust kehas. Järelmekk on mõrkjas ja pisut kurkukõditavalt vürtsikas, värskendav ja kosutav. Seda tahaks kindlasti veel ühe klaasi ... või ka kaks :)

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga suuuuurepärane rüübe, mida võtaks ise ja soovitaks sõpradelegi. Sooja ahjusinki tahaks küll ühe tükikese nüüd!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment