Monday, February 16, 2015

Naked Kiss


Naked Kiss (Nøgne Ø /Kissmeyer, Norra / Taani). pdl 0,5 l. alc 11,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial porter" ja hinnang 61 punkti. Õigem oleks küll "Mustsõstra-porter"

Tootjainfo: "Here at Nøgne Ø we’ve always had a secret crush on Anders Kissmeyer. Our first fling with Anders resulted in the Double Knot Brown. Our very first collaboration brew! Now we’ve hooked up again and this is the result. An imperial porter with lots of blackcurrang. And so the circle is completed. Enjoy with dessert. Or as dessert!"

Keskmist kasvu pikakaelaline pudel, pruulikoja tunnus-O sees tumepunane musijälg :) 

Oisataevas, see vedelik teeb lausa sültjat häält väljakallamisel! Pruun sõrmepaksune vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - no mõistagi MUST! 

Aroom lööb meetrikauguselt ninna terava punase ja musta sõstra lõhnaga, justkui keedaks segumoosi. Nina klaasi torkamisel on lõhn juba mustasõstra toormoosi taoline :)

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja HAAAAPU! No ikka kohe nii hapu nagu toormoos või -mahl peab olema. Keskmaitse ... juuuuurakas jämmmme jummmmmal ... see võtab silmad krilli pähe! Kõigi sõstrate jumala nimel - see siin on sõstrakontsentraat, kuhu on kontroll-lasuna veel ka jõhvikamahla lisatud.

Lõppmaitse. Mismõttes? Kas see on õlu? (Kirjutamine on raskendatud kolmekordselt kissis silmade tõttu) See on ... see on kuratteabmis! Kuklakarvad tõusevad püsti ja lahkuvad protesti märgiks. Bretanomüütsidega tehtud must saison ... vot misasi see on! Black Jacqeus'i mäletate? See siin on vaimupuudega kaksikvend! Lisanduv lagrits muudab seda olukorda. Paremaks??? No kuskohast mina tean?!?

Järelmekk. Vanaema ajas midagi segamini kui seda mahla keetma hakkas. Mis paganat puutub siia pihlakas ja kibuvits? Juba kolmas ettevaatlik sõõm lööb põsed õhetama ja terve mõistuse taanduma. ÄÄÄÄ. Ärge enam nii tehke! Pange see hullus tammevaati ja laske tal omandada kreemikat tihkust, siis tulge järgmine kord uuesti. 

Keskmise kehaga, nõrgalt karbonieerunud paletiga, HAPU-hapukas-HAPU-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-HAPU buketiga ma-ausõna-ei-tea-mis. Isegi keskmisest friigima tegelase jaoks on see MEGAFRIIKLUS. Koos jäätisega serveerituna oleks tulemus ilmselt nauditav. Praegusel juhul on see loomakaitseseaduse piirest väljuv inimkatse. Hapuõllede fännid - lennake peale! Vähem kilavate silmadega isendid - hoidke eemale!
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment