Saturday, May 14, 2016

Abrakadabra

Abrakadabra (Pernau, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,3 %vol. Liigimääratlus: brett saison

Tootjainfo: "Pilsner, nisu- ja karamelllinnas. Maitset annab Brett Bruxellensis. Mõruduse eest hoolitseb Aramis.
IBU 20"

Väike lihtne pudel, sildil ... hmmm ... noh näiteks ilmapuu? Valge sõrmepaksune vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. Aroom on väga meeldivalt magus-hapukas, karamell-kommi taoline ... pisut ülekõrvetatud suhkrust kukekommi meenutav :)

Esmamekk on keskmisest kriips raskema kehaga ja magusakas-hapukas, kukekommilik. Keskmaitses on suisa oivalises tasakaalus nii magus kui hapukas, nii mõrkjas kui vürtsikas. Nojah, saisonist on asi küll kaugemale marssinud, kuid see on teekond õiges suunas, seltsimehed! Lõppmaitse on soe ja kuivatatud aprikoose tulvil, päikesepaisteline ja laisalt mõnuga nurruv nagu üleelusuurune kass, kes on enda alla matnud kogu diivani. Järelmekk on vürtsikas-hapukas, seekord juba üsna stiilipuhtalt saisonilik, ehkki nii umbes kahe-kolmekordselt üle võimendatud kujul :)

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Tõsi küll, stiilimääratlus peaks olema "imperial saison", kuid igal seitsmel juhul oivaline kaaslane jahedamasse kevadõhtusse. Paluks siia kõrvale serveerida grilljuustu!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment