Monday, May 2, 2016

Ayahay IPA


Ayahay IPA (Palaweño, Filipiinid) pdl 0,33 l. alc 7,2 %vol. Ratebeer tunneb küll pruulikoda, kuid mitte ühtegi selle toodet. Beeradvocate pakub stiiliks "american IPA" kuid puudub kirjeldus.

Tootjainfo: ""We want you to be hOppy"
The star of the hop world, Ayahay session IPA boasts of its intense single-hop aroma, but highly sessionable. Savour the flavour!
IBU : 40.7"

Väike lihtne pudel, must-kuldne-valge sildikujundus mängib vapimotiiviga. Erkvalge vaht täidab 3/4 klaasist ja jätkab seejärel pudelist väljaronimist. Õlle värvus - kirkalt hele-helekollane. Polegi vist midagi niiiiiiii heledat IPA nime all klaasis kohanud. Aroom on huvitavalt mõrkjas-magusakas, meenutades seda hetke, kui sa lõikad ananassi lahti.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitses asub kõigepealt võimutsema lausa murune mõrkjus, kuid siis tuleb nurga tagant esile sootuks teine kiht ehk hapukas puuviljasus, mis meenutab grenadilli. Lõppmaitse on jällegi uudne, kommisuhkruselt belgialik ja samamoodi hapukas, tuues silme ette mõne belgia heleda eili. Järelmekk tuleb IPA'le kohaselt tagasi mõrkjamasse poolde, kuid jäädes selles katses ikkagi üsna loiuks.

Keskmise kehaga, ülekarboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja bukeitga Väga-väga heal tasemel rüübe. Ühest küljest on see tegelane väga mänguline ja sestap nauditav, teisalt aga peaks tunnetuse järgi kraami pigem APA kui IPA standardile vastavaks. Igatahes hää kraam ja mitmeti nauditav, olgu siis suupistega või ilma.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment