Saturday, May 14, 2016

Tige blondiin

Tige blondiin (Rotiküla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "Linnased: pale ale, vienna, carapils, hapulinnas, LME. Humalad: Northern Brewer, Goldings, Fuggles, Cascade. Pärm: Bry-97"

Väike lihtne pudel, sildil ... tige blondiin :) Valge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua (ning hakkab aja möödudes pudelist välja ronima). Õlle värvus - kirkalt kuldpruun. Aroom on hapukas-mõrkjas ja karamelline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja naksakalt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on kreemikas, veidi roostene, hapukas-mõrkjas ja karamelline. Lõppmaitses tugevneb see omamoodi rauane-roostene mekk, hakates meenutama poolkuivatatud õunaviilakaid, samal ajal ilmub tahaplaanile vaigune kadakamari. Järelmekk on kore, rabavee taoline, kuid samas ka karamelliseeritud küpseõuna taoliselt magusakas-hapukas.

Keskmise kehaga, ülekarboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukasmõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga vastuoluline rüübe. Ühest küljest on ta kahtlemata IPA, kuid ... kuidagi nurgeline ja suutunnetuse ning kehas laialivalguva soojuse järgi pakuks küll rohkem kraade kui sildil kirjas. Pakkuda koos praepelmeenide ja pekikõrnetega.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment