Monday, May 30, 2016

Crema Catalana


Crema Catalana (Põhjala / La Pirata, Eesti / Hispaania) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer" ja hinnang on 69 punkti.

Tootjainfo: "vesi, oder, humal, laktoos, sidrun, kaneel ja pärm." Mittekirjapandud kõrvalteave: crema catalana on Hispaania versioon creme brule'st

Väike lihitne pudel, sildil tulekeeled ja ilmselt siis selle kõrvetatud kreemi tassike pealtvaates. Sentimeetrine valge vahukiht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - vähese hõljumiga pruunakaspunane.

Aroom - oi see on põnev! Sidruni hapukus, kaneeli vürtsikus ja laktoosi magusus moodustavad lausa hurmava kombinatsiooni. See meenutab küll pigem "winter ale" aroomi kui puuviljaõlut, milleks RB teda liigitab.

Esmamekk on raskepoolne ja jõuliselt ning otsustavalt vürtsikas-magusakas. Keskmaitse ... oimumeie kui mõnus ... see on vürtsõlu, mida võiks rahulikult pakkuda hõõgveini pähe! Sameteesriidena raske, kuldniidist tuttidena pidulik, elegantne ja hõõguv, pidulik ja mänguline.

Lõppmaitse laiutab keelel kui terve orkester, lüües tuubasid sirgeks ja timpaneid kõveraks. Pudään ja pabahh ... ega see nüüd väga meloodiline lugu pole, kaneel kipub kõike varjutama. Aga omamoodi mõnus ja meeldejääva igastahes. Järemekk tõmbab otsad kokku magus-karamellise-mõrkjas akordiga, mis tiniseb su keelepäras veel pikkkki minuteid.

Raskepoolse kehaga, mõõõdukalt karboniseerunud paletiga, vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-maguasakas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI rüübe! See oinas, kes õlle RB's märgistas kui "fruit beer" võiks nüüd minna ja häbeneda kuskil. No mis kuradima puuviljaõlu see on? Winter ale ja jutul lõpp! Jahedamal õhtul südant ja keha soojendama loodud oivaline maitsemütakas.
-------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment