Tuesday, May 17, 2016

Marineeritud kõrvits

Marineeritud kõrvits (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6%vol. Liigimääratlus: kõrvitsaeil

Tootjainfo: "Koostis: vesi, kõrvits, odralinnased, müsli, vanillisuhkur, Motukea humalad, ingver, nelk, muskaatpähkel, kaneel, pärm."

Väike lihtne pudel, sildil naiselik-lapselikult armas kõrvits :) Sõrmepaksune õrn-kreemikat karva vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kuldoranž. Aroomis esiplaanil vürtside teravapoolne virrvarr, selle taga magusakas köögiviljane foon, mis võib samahästi olla kõrvits või kaalikas :) Muskaadi ja nelgiga on imelihtsalt võimalik ülevõlli minna, siin on see võll ohtlikult lähedal.

Esmamekk on keskmise kehaga ja tihkelt hapukas-magusakas. Keskmaitse on vürtsikas, nelgi ja kaneeli taga on aimamisi kõrvits ise, kuid keel lausa võbeleb vürtside agressiivsusest. Lõppmaitse muutub tihkelt magusaks, vürtsid veidi taanduvad, kaneel jääb küll üle kogu keele laiutama, kuid nüüd on võimalik juba kindlamalt väita et kõrvits on tõepoolest mängus. Järelmekk on magusakas-hapukas, segasummasuvilataoliselt maitsemudrune.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, hapukas-magusakas-vürtsikas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga Ülevõlli rüübe. Kõrvitsaõlle tegemisel on neetult lihtne minna vürtsidega liiale ja seda on siin tehtud. Tulemus on maitsetest üleküllastunud ja veidi läägevõitu.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment