Friday, May 20, 2016

Expedition Stout


Expedition Stout (Bells, USA) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial stout" ja hinnang 100 punkti!!!

Tootjainfo: "One of the earliest examples of the Russian Imperial Stout in the United States, Expedition Stout offers immensely complex flavors crafted specifically with vintage aging in mind, as its profile will continue to mature and develop over the years. A huge malt body is matched to a heady blend of chocolate, dark fruits, and other aromas. Intensely bitter in its early months, the flavors will slowly meld and grow in depth as the beer ages."

Väike lihtne pudel, sildil lihtne versioon tuulteroosist. Õlle ilmumine klaasi on dramaatiline nagu korralikule imp-stoudile paslik - tummmepruun  vaht muutub aegamisi lihtsalt pruuniks ning õlle värvusest ei pea ju ometigi rääkima?!

Aroom. Küpsis. Šokolaadiküpsis. Rummi-rosina küpsis. Suuur ja pehme ja mõnus. Soe. Hea.

Esmamekk. Mummmeie. Samumeie. Paks ja tihke. Soe ja magus. Päikesesoe asfalt. Magus rosinaasfalt.

Keskmaitse. Kreeeeeeem. Kakaokreem. Ohmult naeratama panev. Tihe ja kleepjas. Mõrkjas.

Lõppmaitse. Mõrušokolaad. Rummirosinad. Vanilje. Et soojust hinnata, peab olema talv. Ja hetkel läksid aknad härma, sest see kraam ON soe! 

Järelmekk. Must ploom šokolaadis. Käsitsitehtud. Kodune. Jumalikult hea. Sa ei saa enne peatud, kui kausike on tühi. Kakao. Vanilje. Tamm. 

Tum-tum-tum. Pea on tühi. Mõtetest. Süda on täis. Rõõmu. Ja keel laulab. Omaette. Vaata siinkohal on vana Gambrinus kolmel käel alla kirjutama neile RB poolt pakutud 100 punktile. Ja siis veel midagi omalt poolt lisama. Aga kokkuvõtet sellest ikkagi ei saa. Ja ei peagi ju saama, eks ole!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment