Tuesday, May 31, 2016

Altaiskii Veter


Altaiskii Veter (Omsk, Venemaa) pdl 0,5 l. alc 5,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Tuleta meelde mäerohtude ja seedri aroomi. See eil jätab endast maha humalamõrkjuse ja filsoofilised arutelud elust Altai kõrgustes.
IBU 34"

Keskmist kasvu reljeefkirjadega proofilpudel, sildil mingi kulliline. Sõrmepaksune valge vahukiht on märkimisväärselt püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne merevaik. Aroom  on magusakas-mõrkjas, veidi ürdine ja vaigune. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse muutub mõrkjamaks, seguneb hapuka marjase tooniga ja on üsna põnevalt vaigune. Lõppmaitses tajud tõepoolest vihjeid seedermännile, samas tuleb esile kerge vürtsikas-eeterlik osa mis sobib vaigu kujutluspildiga imekenasti. Järelmekk kõditab keele tagumisi nurki üsnagi kaunilt ning ka keelepäras kestab mõrkjas värskusetunne.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga VÄGA heal tasemel rüübe. Tõsi küll, IPA õilsa nime kandmiseks jääb ta veidi lahjaks ja kergeks, kuid nt session-IPA'na esitletuna kiidaks ja patsutaks tegijaid õlale. Serveerida koos merekapsaga sinepikastmes.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment