Monday, May 9, 2016

Berserker


Berserker (Kingpin, Poola) pdl 0,5 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Black IPA" ja hinnang 96 punkti!!

Tootjainfo (google tõlke vahendusel): "Kingpin likes to mix and stir to combine. Berserker is darkness dark malts and fog from the moors, complemented the sweetness pomarańczyi peel aroma of jasmine. Because every prince of darkness is on its way sweet."

Keskmist kasvu pudel, pruulikoja tunnussiga on seekord ... eee ... morbiidne :) Tume hallikaspruun vaht täidab pool klaasi ja püsib üsna makrofleksi taoliselt. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must. Aroom on magusakas-mõrkjas, kakao-küpsiste ja röstitud kaerahelveste taoline. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas ... eee ... musta IPA kohta küll kummaline algus?! Keskmaitse käänab aga ette hapukas-mõrkja külje, milles segunevad kakao ja apelsinikoore mõrkjus. Lõppmaitse üllatab taas magusama ja ürdise nüansiga ... aaa ... see on ilmselt see jasmiin??? Järelmekk maandub aga uuesti hapukas-mõrkjasse rajajälge, rääkides kakaost, kõrvetatud linnastest ja kuumenenud puidust.

Keskmisest suts raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga kummaliselt kõikuv rüübe. Maitsetaju käib kui mööda sinusoidi. See on jälle see kord, kui Gambrinus küsib - kuskohas on piir "musta IPA" ja "humalase stoudi vahel"? Kui sama asja nimi oleks "hoppy foreign stout" oleks kõik paigas ja Gambrinus kiidaks nii et vähe pole. Igatahes kogemusena põnev!
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment