Thursday, May 5, 2016

Turbo Geezer


Turbo Geezer (Kingpin, Poola) pdl 0,5 l. alc 8,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Foreign Stout - Top 50" ja hinnang 98 punkti!!!

Tootjainfo (google tõlke vahendusel): "Turbo Geezer Geezer is turbocharged - Double Espresso Stout Irish - the higher extract and more coffee, vanilla Bourbon and lactose. The composition of espresso with a uniform Brazilian coffee varieties Yellow Bourbon, aromatic Bourbon vanilla and giving softness and silkiness lactose. Until proven composition of malts and aging of flakes oak whiskey."

Keskmist kasvu pudel, sildil oleva iiri sea piibust tõuseb seekord suisa tuleleek ning sama leek võbeleb ka silmis. Tumepruun vaht täidab ligi pool klaasi ja püsib vääääga kaua. Õlle värvus - õrna punase helgiga must.

Aroom on vägagi jõuline ja mitmetahuline. Ülekõrvetatud kohvi, tuhk, vanilje, söestunud tamm, melass ... ja jälle puutuhk.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitses voolab kõigepealt keelele vedel leivakoorik, seejärel rullub selle alt välja kõrvetatud suhkur ja tilgake ploomikonservi. Lõppmaitse hapukas-magusakas segu meenutab kõige ehedamal moel kuivatatud musti ploome, mis on kergelt suitsu saanud. Järelmekk on hapukas-vürtsikas, ploomimarmelaadi ja lagritsa nootidega..

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise buketiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Lõhn ja maitse ei loksu kokku, sildil lubatud topelt-espresso on ehk lõhnas tunda ... kuigi kõrbenud moel ... kuid maitses seda ei leia kuigivõrd. Kui aga see lubatu ja tajutu lahknevus kõrvale jätta, siis joogina omaette on asi väärt kiitmist ja proovimist. Siia kõrvale võiks pakkuda midagi heledat ja kerget ... mingit lahjemat juustukest ja tilka värsket majoneesi.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment