Tuesday, July 17, 2018

Änd Vat Juu?


Änd Vat Juu? (UJH Man’s, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "gose" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Citra DDH gose."

Väike madal pudel, pruulikoja tüüpiline väheütlev silt. Sentimeetrine valge vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - tuhm-mudruselt kollane. Aroom ... noh mida siis Citrast oodatagi kui mitte rebasepissi ja loomakarva. Selle alt tunneb küll soolakat-hapukat gosele omast lõhna, kuid sinnani tuleb end kõigepealt nuusutada.

Esmamekk on keskmise kehaga ja julgelt soolane ning hapukas. Keskmaitse mõrkjas soolakus mõjub vängelt ja ülevõllikalt. Lõppmaitse ... huvitav kas siin on kasutatud meresoola ... see seletaks seda kibekat vänget mõrkjust. Järelmekk on soolane ja hapukas.

Ootamatult tihke kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, soolane-hapukas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-soolase buketiga kentsakas rüübe. Julguse eest sellise tootega turule tulla tuleb ilmselt kiita. Ehkki vanale Gambrinusele meeldib nii gose kui jõulised maitsed, siis see kombo ei kuulu kategooriasse "hea"
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment