Friday, July 13, 2018

Belgia bombilla

Belgia bombilla (Karli, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,9 %vol. Liigimääratlus: belgian blond ale

Tootjainfo: "Belgia hele eil koos brasiilia yeili mate tee ja magusa apelsini koorega. Tulemus on kergelt magus, puuviljane, vürtsikas ja kindlasti ergutav jook"

Väike lihtne pudel, tehnilise olekuga kollastes toonides sildike. Valge vaht täidab üle poole klaasist, kuid see on hõre ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt pruunaka varjundiga kuldne. Aroomis on selge mate tee aroom, mis toetub meeldivalt belgiapärasele magusale puuviljasusele.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas, kohe algusest on pisut tunda mate veidi parkivat tooni. Keskmaitse muutub veelgi teesemaks, see magus-vürtsikas-mõrkjas segu mõjub juba keelele ergutavalt, mis ta siis veel meeltele teeb? Lõppmaitse on tihkepoolne, magusakas-vürtsikas puuviljane belglane sobib ülihästi selle lisandiga kokku, panned maitsenäsakesed rõõmsalt kihama. Järelmeki karamellin magus põhi ja vürtsikad küljed hoiavad kenasti koos mate veidi parkivat mõrkjust, moodustades kokku üsna perfektse kombo.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-maguskas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Belgia põhja peale saab ikka väga meeldivaid konstruktorei kokku kombineerida, see mate tee lisamine oli päris suurepärane mõte!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment