Monday, July 23, 2018

Sigmund


Sigmund (Pernau, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Liigimääratlus: kveik

Tootjainfo: "Sigmund on põlvest põlve edasi kantud traditsioonilise Norra õllepärmiga "Sigmund Voss" pruulitud õlu ehk kveik. Pruulimisel sai kasutatud ohtras koguses kadakaoksi ning odralinnaseid. Muideks, Sigmund on tuntud tegelane Norra mütoloogias, täpsemalt Völsunga saagas"

Väike lihtne pudel tehnilise olekuga sildike. Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib päris mõõdukalt. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroomis on huvitav segu hapukast leivataignast ja vanast kadakaoksast, kanarbikust ja männivõrsetest.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-vürtsikas. Keskmaitse jääb üsna sarnasele maitsenivoole, lisandub veidi magusat ja metsast vaigusust. Lõppmaitse muutub veelgi vaigusemaks, vürtsiselt säravaks, kuivapoolseks ja magusakas-mõrkjaks, viies sind kaugele okasmetsa sisse ja kadakapõõsaste vahele. Järelmekk on kuiv, vaigune, raskepärane, magusalt nätskeks, õitsva kanarbiku ja metsaürtide saladuslik segu, teadjamoori pööningukambris rippuvate võõrapäraste uimastavate taimepuhmast ja koduse mõdu tore liidetis.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-vürtsikas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe! Oi see on mõnus ja vaheldusrikas klaasike, mälestus-toode kaugetest aegadest, mil laevad olid puust ja relvad rauast. Seda tegelast tahaks küll riiulitel kohata.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment