Tuesday, July 10, 2018

No Cow On The Ice


No Cow On The Ice (Mikkeller, Taani) pdl 0,33 l. alc 6,9 vol% Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 77 punkti

Tootjainfot ei õnnestu leida

Väike purk, sildil värisevate jalgadega uiskudel lehm. Valge vaht töida 2/3 klaasist ja püsib väga kaua, haakides ka klaasiseintele vägagi kena vahujäljena. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kollane. Aroom on hapukas, mahlane ja veidi kirbe ... pikapeale hakkab siit eralduma ka kassipissi noote ... või siis suisa suvise kuivkäimla omi. 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse on mudrusevõitu ja mahlane, kirbevõitu ja kreemine. Lõppmaitses muutub magus mahlane noot ananassi taoliseks, ainult et sellele ananassile on kass veidi pealt tilgutanud. Järelmekk on kirbe, vürtsikas ja hapukas-mõrkjas, greibikoore valge sisekülje moodi vänge.

Keskmisest raskema kehaga, üsna tugevalt karboniseerunud ja veidi mudruse paletiga, magusakas-hapukas-kirbe-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-kirbe buketiga vastuoluline rüübe. Jah, mahlane ta ju on ... aga nagu need uuema laine IPAd (isegi kui nad pole kraavikarva mudaseks tuunitud), on ta küll karge, aga ka kirbe ja mudrune.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment