Wednesday, July 11, 2018

Koch Imperial Stout


Koch Imperial Stout (Koch, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Malts: Pale Ale, Red Ale, Crystal 300, Chocolate, Peated, Black Malt, CaraPale, Munich. Hops: Magnum, Phonix, Northern Brewer."

Väike lihtne pudel, tuhm-tumepunane sildike mõjub minimalistlikult, kuid siiski elegantselt. Tumekollane sõrmepaksune vahukiht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - sügavikupunane. 

Arrroooom. Mmmmm ... melass! Melassi-šokolaad. Röstpähklid melassikoorikus. Kakaoküpsised melassiglasuuriga.

Esmamekk on ... hmmm ... üllatavalt kergevõitu kehaga selle kanguse kohta! Magus-mõrkjas ja tasapisi keeleotsa soojendav, kuid jah kuidagi kerglane. Keskmaitses keha juba tasahilju lisandub, veidi ka metalset hapukat nooti, kuid vaikselt hakkab lisanduma ka nelgist ja tammelikku puidust vürtsikat suminat.

Lõppmaitse on tugevalt pähkline, röstitud pähklitest tehtud kreem ja veinis leotatud rosinad annavad kokku mõnusa ja mõrkjas-täidlase suutunnetuse. Järelmekk sõidab sama veinise noodi peal jälle kergema suutunnetuse tasandile, meenutades poolkuivanud viinamarju ja viigimarju, mis on korraks kastetud šokolaadi sisse.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise buketiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga Übertaseme rüübe! Kochi pruulikoda on hakanud positiivselt üllatama ... kuigi õlle liigimääratluse panemine õlle nimeks on jätkuvalt tiba nüri, kas ei?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment