Wednesday, July 18, 2018

Keelatud Armastus


Keelatud Armastus (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Hefeweizen with lime"

Väike lihtne pudel, sildil on Mehhiko laim? :) Valge hõre vaht täidab 2/3 klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroomis on roppumoodi võimas kogus laimikoort. Sedavõrra võimas, et mõnele meenutab ta pesuvahendit, mõnele aga koguni roosiõitest tehtud idamaist maiust.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas, tsitruseline ja õline. Keskmaitse ... eeee ... no seda laimi on siin ikka uskumatult palju. Kohe nii rämedalt palju, et see sisuliselt katab nisuõlle enda pehmuse. Lõppmaitse on mõru, õline ja vürtsikas ... justkui pigistaks keelele greibikoorest õlijaid tilku ja hammustaks greibiseemet peale. Järelmekk on mõrkjas, vänge ja kauakestev.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga Friigikas. Sellest nisuõllest on kohe lausa kahju. Ei noh, vana Gambrinus on korduvalt jauranud, et "kui on mingi lisand sildil kirjas, siis olgu teda ikka tunda ka!". Aga vaata siin on lugu vastupidi. Kogu jook sisuliselt koosnebki laimikoore-leotisest. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment