Friday, July 27, 2018

UHHUUU


UHHUUU (Käbliku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "NEIPA See hägune humalamahl on tihke kui augustikuine udu, millest kumab õrna tähesära paistel läbi roheline kastemärg muru."

Väike lihtne pudel, sildil kõnnib siilike läbi narkootilise ulma. Sentimeetrine valge vahukiht kaob küll kiirelt, kuid jätab huvitaval kombel üsna tugeva vahujälje klaasiseintele. Õlle värvus - tihkel mudruselt määrdunudkollane. 

Aroom on VÄGA puuviljane, pirnikompoti, litšimarjade, virsikute, mango, kompostihunnikusse kukkunud ploomide ja meloni segune.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga, vürtsikas, hapukas, veidi kirbe ja särtsakas. Keskmaitse muutub veelgi mehusemaks, huvitavalt terav vürtsikas kibelus vallutab kogu suu, pea ja muud kehaosad. Lõppmaitse taandub korraks veidi rahulikumaks ja tihkemaks mango-pirnipüreeks. Järelmaitses siriseb ja säriseb jällegi kogu suus eriskummaliselt intensiivne hapukas-vürtsikas õhetus.

Raskepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja mehuja paletiga, vürtsikas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-vürtsika buketiga Veider rüübe, mis kaldub friiklusse. Kui NEIPA'd peaks olema kas hägused või mahlased, siis see on mehune. Tihkelt ja raskelt udune, liimjalt udune, kleepjalt udune, uduselt udune. Vürtsudu. Einoh, uhhhuuuu tõepoolest.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment