Thursday, January 2, 2020

0 India


0 India (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 0,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Low / No Alcohol Beer" ja hinnang pole välja kujunenud. Untapped ütleb "Non-Alcoholic Beer" ja hinnang pole samuti välja kujunenud.

Tootjainfo: "Mis oleks, kui üks IPA oleks hullupööra humalane aga alkoholi ei oleks? Just see ta on - 0 India
IBU 50"

Väike lihtne pudel, indialike motiividega sildil ümmargune 0 :) Sõrmepaksune erkvalge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. 

Aroom - eemalt justkui lubab vaiku, lähemalt hakkab esile tulema tüübiline alkovaba õlle hapu toon ... ja kuskil taustal on mingi kummaline soolakas vine, mis tekitab ajus veidra tajuhäire ... no kuivatatud kalanahast tehtud krõbuskid, võta või jäta! See pole tugev ja kaugeltki mitte häiriv toon (sest no kala ja õlu, noh teate küll, sobivad omavahel) aga kummaline ikkagi.

Esmamekk on kerge ja vesine ning hapukas. Keskmaitse on hapukas, leivane ja ... jestas küll, jällegi kalane?!? Lõppmaitses on tunda humala vaigust mõrkjat parkivust. Järelmekk kaob kiirelt, jättes keelele naadi ja leiva seguse mõrkjas-magusa kombo. 

Väga kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja vesise paletiga, hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga OK taseme rüübe. Kui jätta kõrvale see kummaline kalane tajuhäire, siis alkovaba õllena on see kraam isegi joodav, kuigi 50 IBU taset ei oska siit küll tunda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment