Sunday, January 12, 2020

Maximón (revisited)


Maximón (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Style: Baltic Porter" ja hinnang 98 punkti!!! Untappd ütleb: "Porter - Baltic Imperial / Double" ja 3,97 punkti.

Tootjainfo: "Maximón is a Mayan deity represented in various forms – also as a beer. A complex, moderately spicy, smooth and full-bodied Baltic Porter. There’s a hint of fruity chili combined with sweet and rich chocolate notes."

Kahe aasta taguse algse kirjelduse leiab siit. Vahtu tekib u sama palju, püsivusega sama lugu. Värvuses mõistagi muudatusi pole :) 

Lõhnas on tšillit ehk tiba vähemaks jäänud, aga äratuntavalt tšillišokolaad on ta siiani. Maitses on sama lugu - tšilli on samamoodi tagasi tõmmanud, kuid jook on selle võrra isagi paremasse tasakaalu nihkunud!

Kui kaks aastat tagasi sai öeldud "MEGA", siis nüüd vähendaks seda ehk pool kraadi allapoole "Mega" peale, aga seda paremini peaks see sobima neile, kes varem ehk tšillit liigselt pelgasid. See mõnus soojendus on õlles siiani olemas, ta on lihtsalt veidi väsinum, kuid ikkagi olemas ja rõõmustamas kõiki maitseküttijaid oma soojuse, täidluse ja õhetusega!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment