Wednesday, January 15, 2020

Tauriņa Efekts


Tauriņa Efekts (Labietis, Läti) pdl 0,5 l. alc 2,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Mead" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Mead - Other" ja hinnang 3,23

Tootjainfo: "Aged in Tokaji wine barrel.This fermented beverage is a fresh look on a well matured light mead brewed with meadowsweet that hold the backbone of this beverage instead of alcohol.Herbal and sweet aroma of the meadow-sweet complemented by a fruity dimension leads to a lively finish. After spending 6 months in a Tokaji wine barrel it has acquired noticeable bitterness from tannins of the barrel.

Enjoy on any occasion that required something light and crispy in your glass"

Keskmist kasvu pudel, väsinult ja õilsalt tuhm rohekas-kuldne sildikujundus. Õhuke valge vahukirme kaob kohe. Joogi värvus - kahvatu-kollane. 

Aroom - oi see on põnev! Mõdu enda mesine-hapukas põhi, sellele lisanduv angervaksa magus kiht, kõige taga aga vaadi vaniljene pehmus. Seda segu nuhutaks kohe pikemalt.

Esmamekk on ülikerga, suisa vesise kehaga ja hapukas. Keskmaitse on hapukas-magusakas, kombutšalik ja kuivaks muutuv. Lõppmaitses hakkavad omavahel võistlema raudkuiv põhi, angervakse läägevõitu ürdisus ja tammine mõrkjus. 

Järelmekk mõjub kuivalt kui Sahhaara! Keelt kokkurulliv, õrnalt hapukas ja keelt katuna ületav mõrkjas-ürdiselt suretav vedelik, mis suisa tolmab kuivusest.

Friigikas! Antivedelik. Vedelik, mille joomine kuivatab su suu sel moel ära, et sa pead kohe ja veel suurema lonksu peale rüüpama ja siis uuesti ning uuesti. Midagi nii äraspidist pole vana Gambrinus oma keele peal tundnud!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment