Sunday, January 12, 2020

Dr.Jones (2019)


Dr.Jones (2019) (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 6,5 %vol.

Ratebeeri ja Untappd asjadega on seis hetkel segane. Kui RB tunneb versiooni kuni 2016 ja eraldi peale 2016, siis kas nüüdne purgiversioon peaks saama uue kande? UT jaoks eksisteerib üks ja seesama Dr.Jones, kuhu alla on juba kantud ka purgiversiooni arvustusi ... samas nt Jones Senioril on samamoodi olemas nö vana ja uue versiooni kanded.

Tootjainfo: "Mosaic ja Chinook humalatega mahlane keskmise kehaga Ameerika IPA.
IBU 55"

Väikest kasvu purk, uuelaadne sildikujundus. Kollaka varjundiga vah täidab ligi pool klaasi ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on väga mahlane, mandariinide ja apelsini segune. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on magusakas, mahlane, hapuka veriapelsinile omase noodiga. Lõppmaitse ajal hakkab keel vürtsikalt õhetama, mõrkjas-vaigune kuivus võistleb greibise mahlakusega. Järelmekk on taas korraks magusalt apelsinine, kõige lõpuks aga hakkab keelepära kirvendama värske humalakõrvetusega ... aga see on sihandne väga meeldiv kõrvetus!

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe! Selline IPA mis tuletab sulle meelde, miks kunagi IPA'de kaudu uude õlleilma sai sukeldutud - värske, mahlane ja vaigune ... noh täpselt selline nagu üks IPA peab olema!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment