Friday, January 10, 2020

Original Weissbier (TAP 07)


Original Weissbier (Schneider, Saksamaa) pdl 0,5 l. alc 5,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Weissbier - Dunkelweizen" ja hinnang 91 punkti. Untappd ütleb: "Hefeweizen" ja hinnang 3,71 punkti

Huvitaval kombel UT eristab aastakäike - see on küll tänuväärne, aga kuskohast nad selle aastakäigu välja loevad, tootja pole seda ju sildile kandnud? Lihtsalt ise omistavad vastavalt tootmisaastale? Ja kas see on siis dunkelweizen või mitte?

Tootjainfo: "It's the art of brewing in its purest form for true wheat beer connoisseurs: "Original" – the traditional wheat beer brewed unaltered in accordance with the original recipe of Georg I. Schneider since 1872 – and since then simply marquee. Of a deep amber colour, harmonically balanced and strong. That's what Bavaria tastes like. And that's also what coming home tastes like - in the comfort of your own four walls as well as at your convivial "Stammtisch".
IBU 14"

Keskmist kasvu pudel, klassikaline saksapärane sildikujundus. Kreemika varjundiga vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldpruun. Aroomis segunevad küpse banaan ja õhkõrn suitsuvine.

Esmamekk on keskmise kehaga ja õrnalt hapukas. Keskmaitse muutub leivasemaks, veidi pärmiseks ja õrnalt röstiseks. Lõppmaitse on hapukas-marjane ja kuivapoolne. Järelmeki ajaks täidab suu flambeeritud banaani kreemisus, seejärel avanevad Hallertau humala vürtsikad küljed.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise ning samas kjuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Dunkelweizen on vana Gambrinuse jaoks alati veidi vasturääkiv stiil - milleks varjata klassikalise nisuõlle pehmust röstise hapuka-suitsuse vine taha? Aga omamoodi võluv on ta ikkagi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment