Thursday, January 23, 2020

India Pioneeride Lager


India Pioneeride Lager (UJH Man’s, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - India / Hoppy" ja hinnang on 51 punkti. Untappd ütleb "Lager - IPL (India Pale Lager) " ja hinnang pole välja kujunenud.

No vat, RB's on uus ja vana versioon koos, UT's aga on uue kohta eraldi kanne. Vahet saab teha selle järegi, et uuel on IBU 50

Tootjainfo: "Collaboration Beer with Humalakoda. DDH IPL. Hops: Cascade, Amarillo, Citra
IBU 50"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tavaline kujundus. Pöidlapaksune valge vahukiht püsib üsna kenasti, ehkki muutub hõredaks. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. Aroom on magusakas-mõrkjas, nõrgalt greibine-kumkvaadine ja samas meeldivalt hapukas-mahlase alatooniga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja krõpsult mõrkjas-hapukas. Keskmaitse muutub happelisemaks, kuivemaks ja veriapelsini ning roosa greibi taoliseks. Lõppmaitse on veidi magusam, aga samas ka kerge humalakõrvetusega keelekülgedel, väga karge ja värskendavalt hommikune. Järelmekk on mõrkjas-magusakas, mõõduka humalahammustuse jagu vürtsikas, krõps ja mahlane.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga VÄGA HEA TASEME rüübe. Tõsi küll, laager-õlle põhja ei tabanud seekord küll kuidagi, aga ei oska seda ka väga pahaks panna. Kuivapoolne, mahlane ja karge klaasike!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment