Friday, July 31, 2020

Duvel Triple Hop Cashmere

Duvel Triple Hop Cashmere (Duvel, Belgia). pdl 0,33 l. alc 9,5%vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale - Strong Pale" ja hinnang 90 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Belgian" ja 3,62 punkti


Tootjainfo (google tõlke vahendusel): "Meet Cashmere. This highly sought-after newcomer to the hop world enriches the typical Duvel palette with notes of citrus, peach, melon and tropical coconut."

Väike matsakas pudel, valge-roheline sildikujundus. Valge hõre vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - väikese hämuga hele-hele valkjaskollane. 

Aroom on mõnusalt kahekihiline - siin on tunda triple-õllele omast hapukas-vürtsikat põhja ja sellele sobituvat samamoodi hapukat, aga nüüd juba marjast-puuviljast lisandit, mis kõige rohkem meenutab ehk heledamaid nektariine.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja vürtsikas-magus, keeleots kirvendab mõnusalt ja värskendavalt, mängides meeldivate jahedate lainetega. Keskmaitse muutub veidi mõrkjamaks, kuigi peamiseks tegijaks jääb siiski kommisuhkru enda ja belgia pärmi puuviljased jalajäljed.

Lõppmaitse on mõrkjas-magus, sellele õllesordile nii omase vähese atsetoonise nüansiga, kuid teate mis, see sobitub vürtsikas-puuviljase õllega nii loomuomaselt, et ei tule üleüldse pähe kuidagi nuriseda. Järelmekk leebub, tõmbudes hapukas-mahlasemaks karguseks, ehkki valge ja rose pipra vürtsikas-eeterlikud käpakesed õrritavad siiani maitsenäsakesi.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapuka-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Belgia IPAd on alati maitseelamused, eriti kui nad on üles ehitatud triple õlle põhja peale.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment