Saturday, July 11, 2020

Weihenstephaner Hefeweissbier Dunkel (taaskülastus)


Weihenstephaner Hefeweissbier Dunkel (Weihenstephan, Saksa). pdl 0,5 l. alc 5,3 %. Ratebeeri liigimääratlus: "Weissbier - Dunkelweizen" ja hinnang 91 punkti. Untappd ütleb: "Dunkelweizen" ja 3,79 punkti

Tootjainfo: "Our dark wheat beer is impressive with its creamy white foam. A fruity-fresh sweetness and hints of mature bananas harmonise with delicious flavours of roasted malt, sparkling and full-bodied with a light caramel taste on the first sip. An excellent accompaniment from hearty meals and game to chocolate and nut desserts. Brewed according to our centuries-old brewing tradition on the Weihenstephan hill
IBU 14"

Tegemist pole omaette kirjeldusega, vaid võrdlusega 7 aasta taguse kirjelduse pihta, nägemaks kui palju on mu enda taju muutunud, sest see õlu tõenäoliselt üsna ühetaoline pruulist pruuli. 

Vahu ja värvus pilt pole muutunud, mis on ka loomulik. Aroom - huvitav, mida ma pidasin silmas väljendi "Lõhn on väga karboniseeritud" all? :) Igatahes on see pigem röstpähkel ja kergelt suitsuse ääreni röstitud saiaviil. Maitsekirjeldus on enam-vähem üsna samasugune, nagu ma teeksin seda ka praegu.

Kokkuvõtvalt - dunkelweizen on õllestiil, mis on mind alati veidi segadusse ajanud. Ma saan aru pruulmeistri soovist vastata turu ootusele ja teha ka midagi tumedamat. Kuid röstimine kaotab praktiliselt ära saksapärase nisuõlle ilusaima ja oodatuima momendi - küpse banaanise pehmuse. Ei, see tulemus pole ühestki otsast halb, tegemist on oma stiili Überhea esindajaga, kuid lihtsalt stiil kui selline on veidi kentsakas.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment