Friday, July 10, 2020

Oh! Fudge


Oh! Fudge (Prairie, USA). pdl 0,355. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored" ja hinnang 99 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double Pastry" ja 4,13 punkti

Tootjainfo: "Imperial stout brewed with brownies
IBU 120"

Pisike jässakas pudel, sildil jahmunud nöoga kaheksajalg. Mustjaspruun vaht täidab pool klaasi, kuid kaob kiirel kihinal, kusjuures selle pinnale tekivad kummalised valged püsivad terakesed. Õlle värvus - totaalmust, kuid miski su ajus ütleb, et tegelikult on see katastroofpunane.

Aroom on üldjoontes leebe, kuid sunnib nina pikemal klaasi jätma. Aegamisi sisse hingates libisevad sõõrmetest läbi vaniljeküpsised ja šokolaadi-kaerahelbed, viilakas soolakat suitsuvorsti ja teine suitsujuustu.

Esmamekk on raske ja soe, veeeeeidi keeleotsa kuumutav ja šokolaadine. Keskmaitses muutub alkohol tuntavamaks, raske soe pruun valgus maalib seintele šokolaadivarje. Lõppmaitse - vaniljelikööriga täidetud rummikommid, eks ole. Järelmekk - raudse-metallise puudutusega rummi-rosinapuding, selline paks ja tihke ning ohtra kakaoga üle puistatud.

Ränkraske kehaga, vähekarboniseerunud ja naftaja paletiga, magus-alkoholine-hapukas-magus-mõrkjas-magus-alkoholine-hapukas-magusa buketiga ÜBERtaseme rüübe. Jah, kihte ja kohti on siin joogis avastada palju, kuid tajutav raske (mitte torkiv!) alkoholisus takistab seda laiemaa suuga kiitmast
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment