Saturday, July 25, 2020

Nor'Hop


Nor'Hop (Moor, UK). prk 0,33 l. alc 4,1 % Ratebeeri liigimääratlus: "Blonde Ale / Golden Ale" ja hinnang 92 punkti! Untappd ütleb: "Golden Ale" ja 3,6 punkti.

Tootjainfo: "ULTRA PALE ALE. The gold standard by which all others follow. Bags of flavour, yet balanced and immensely drinkable. Never boring and never intrusive.
IBU 30"

Mõningase üllatusega avastasin, et olen sama jookis juba 7 aastat tagasi hinnanud, tõsi küll, siis oli see 4,3 %vol kangusega. 

Väike purk, sametine-lilleline sildike. Sentimeetrine valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on ülimeeldivalt mahlane, puuviljane - kuhugi kuldsete üleküpsenud tikrite ja värskete litšimarjade kanti - ja veidi vaigune.

Esmamekk on kerge kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitses jääb peamiseks hapukas kuivus, selle kõrvale kerkib aga ka magusam leivasus. Lõppmaitse on jätkuvalt hapukas, meenutades korraks toorepoolset banaani ja siis pihakaid. Järelmekk suliseb mahlase ja värskendavana keelepäral, pannes kohe järgmist lonksu tahtma.

Kerge kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-hapuka buketiga Väga hea taseme rüübe. Kerge ja mahlane, samas õrna mõrkja alatooniga kosutav kraam.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment