Thursday, October 24, 2013

Angry Boy Brown Ale

Angry Boy Brown Ale (Baird Brewing Co., Jaapani). pdl 0,33 l. alc 6 %vol. liigimääratlus: pruun eil. 90 punkti ratebeeris ja 86 beeradvocate järgi!

Tootjainfo: "Beneath the cool façade of the warrior, a red-hot flame of intensity, determination and, yes, anger burns. So it is with this unpredictable Brown Ale: fleeting malty sweetness and warmth hide complexity, a barely controlled bitterness, and, naturally, a bit of an angry edge."

Väikest pudelit ehib impressionistlikult kirju sildike, mis kujutab samuraid vibu ja noolega (ma oletan?) ning kaunis korgike. Kreemikat karva vaht täidab üle poole klaasi ning on ülimalt püsiv. Õlle värv - uduselt tuhm punakaspruun. Aroom on mõnusalt ja soojalt puuviljane - litšimarjad ja punane apelsin, pähklid ja koorevenis.

Esmamekk on keskmise raskusega ja mõrkjas-magus. Keskmaitse tundub väga mitmekihine - alguses üsna tuhm pähkline ja biskviitjas, kuid siis tulevad esile ühekorraga nii murumõrkjad humalad kui melassised linnased. Lõppmaitse muutub huvitavalt kuivapoolseks ja vürtsikaks, rabavee laadseks. Järelmekk on vürtsikalt-ürdiselt õhetav ning pikk, meenutades raudrohu ja vähese ingveriga taimeteed.

Keskmise kehaga, korralikult karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magus-vürtsika buketiga jõuline rüübe. Sobilik kaaslane ka jõululauale, rammusama vennaihu kõrvale.
------------
pilt siit


No comments:

Post a Comment