Thursday, October 3, 2013

So'Hop

So'Hop (Moor). pdl 0,66 l. alc 4,3 % Liigimääratlus - kuldne eil. 92 punkti ratebeeris (beeradvocate'is veel liiga vähe hinnanguid koondhinde kujunemiseks)

Tootjainfo: see on tegelikult pikem lugu, mis väärib lugemist, kui lühidalt - tegemist on erakordse humala Riwaka abil tehtud rüüpega, mida see pruulikoda varieerib Nor'Hop õllega - tehes viimast kevad-suvisel ja So'Hop sügis-talvisel hooajal.

Lihtne suur pudel kannab endal sama lihtsat, veidi nordiliselt vormistatud silti. Ervalge vaht täidab veerand klaasi ja on üpris tugev. Õlle värvus - veidi piimjalt helekuldne. Aroom on üks neid kordi, mis panevad humalanohiku silmad iseenesest sulguma ja mõnust ümisema - see on tõesti intensiivne, troopiline ja tsitruseline, lilleline ja õrnalt mesine.

Esmamekk on kergepoolne ja mõrkjas, mõne hetke pärast hakkad aga tajuma puhast leivavilja ja tohutut värskust, mis sellest kergest heledast suutäiest hoovab. Keskmaitse muutub tugevalt puuviljaseks, meenutades metspirne ja paradiisi-õunu, virsikukompoti vedelikku ja sidrunikoort. Lõppmekk keskendub sidrunisele nüansile, lisades siia lihtsate linnaste klaari sügavust ja veidike mesist magusust. Järelmaitse uhab kurgust vastu juba päris intensiivse mesilasvaha ja suira raskusega, kogu suud täidab aga sidrunikoore hapukasmõru värskuse-ookean.

Kerge kehaga, keskmiselt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapuka buketiga intensiivne rüübe. Kohe nii intensiivne, et Gambrinus julgeks seda kindlasti pigem bitterik, kui isegi mitte nooreks IPA'ks nimetada. Toidusoovitus - mee, ingveri ja sidruni marinaadis kanatiivakesed oleks ilmselt kõige õigem valik.
--------
pilt siit

No comments:

Post a Comment