Saturday, October 26, 2013

Two Captains Double IPA

Two Captains Double IPA (Nøgne Ø, Norra). pdl 0,5 l. alc 8,5 %vol. liigimääratlus: topelt-IPA. 98 punkti ratebeeris ja 90 beeradvocate järgi!!!

Tootjainfo: "Jan Halvor Fjeld, winner of Norwegian homebrewing championship 2010 brewed his champion double IPA at Nøgne Ø. We at Nøgne Ø are of course proud to be with him in making this happen. This double IPA is inspired by America. It is fairly dry, which allows the hops to dominate. There is bitterness up front, some balanced malts in the middle and complex fruity and resiny hop aromas which simply has no end.
Ingredients: Grimstad water, malted barley, hops and English ale yeast. 100 IBU"

Lihtsat suurt pudelit ehib silt, millel kujutet kaks II MS aegset lennukit. Helekreemikas vaht täidab 3/4 klaasist ja on väga püsiv. Õlle värvus - kirgas pronksjas merevaik. Aroomiks on männiõite vaiguse ja kleepjas magus-mõrkjas lõhn.

Esmamekk on tihkepoolne ja intensiivselt magus-hapukas-mõrkjas. Keskmaitse täidab suu oivalise tiheda männiokka ja kumkvaatide mõrkjas-magusa maitsega, mida rikastab vürtsikas, peaaegu piprane ürdi ja kuivatatud ananassilaastude rikkalik emotsioon. Lõppmekis tugevneb ürtide mõrkjas-vürtsikas, maalähedane ja veidi kleepjas tunnetus. Järelmaitse on pisut pähkline ja puidune, soe ja toekas nagu leivaahju ees seisev toekas mamsel, kes puust labidaga kuumast õhkuvate käte ja põskedega krõbedaid pätsikuid välja kougib.

Tihkepoolse kehaga, õlise paletiga,  magus-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERõlu! Toidusoovitusega on veidi keeruline ... ehk sidrunimarinaadis räim ... tundub, et midagi kerget ja hapukat võiks selle raskepoolse rüüpe paika asetada.
--------
pilt siit

No comments:

Post a Comment