Tuesday, October 1, 2013

Pannepeut Old Monk's Ale (2009)

Pannepeut Old Monk's Ale (De Struise Brouwers). pdl 0,33 l. alc 10%vol Liigimääratlus: quadrupel. 100 punkti ratebeeris ja 93 beeradvocate järgi!! Ootused on megakõrgel, kas teate!

Tootjainfo: "Pannepøt (read Pannepeut) is a beer specially brewed and named as a wink to the Danish market presented at the Danish beer festival ’Københavnske Øldage 2006’ exclusively at Ølbutikkens stand. It is produced to express the brewers gratitude to all the Danish beer amateurs that drink their products daily. Pannepøt has later been available on draught and bottles at bars and shops in Belgium & Denmark. Since winter 2006, this beer’s popularity kept growing in Belgium at such a level that the production today equals Pannepot."

Lihtne pudelike ja kahvatu purjeka-pildiga silt. Kreemikas-pruunikas vast täidab 80% kannust, mis taandub umbes poole võrra, kuid jääb siis tugevalt püsima. Õlle värvus - tuhmilt ja sünkjalt pruunikaspunane, kuidagi .... monoliitne ja süngevõitu.

Aroom ... oooo halleluuja ... see on üks nendest lõhnadest, mis paneb toetust otsima ja pead vangutama! Millisel moel on võimalik teha õllest säherdune tihke ollus, mis lõhnab nagu ploomikompott ja aprikoosidžemm? Vaniljekreemist ja portveinist ma parem ei räägigi :)

Esmamekk on tihe ja täidlane nagu tubli mamsel köögis, segades pähklite ja aprikooside segust kokku ülimat maiust! Keskmaitse laiub su suus kui taevalik segu virsikutest, viigimarjadest ja rummis leotatud rosinatest ... see on ohtlikult lähedalt orgasmile, pannes täismehe niutsuma ja ohkima, silmi pööritama ja kogu maailma enda ümber unustama!

Lõppmaitse avab oma kõrtsi, mille ühes nurgas laulab ammu häälest ära endine diiva, nüüd pidevast pummeldamisest ammu närtsinud, kuid siiani iga päeva üle õnnelik daam. Oi tal on vedanud, sest taolist kõrtsituba, kus nurgalauas löövad aega veinikannu taga surnuks keerubid ja Miikael ise vahetab nimbuse peekritäie vastu - seda leiab harva. Kui ikka sulle antakse juua pähklipuust peekris, mis on läbi imbunud magusast portveinist ja üllastest vürtsidest ... noh see on väärt igat valgusekiirt, mis sellest kujutletavast peaehtest hoovab!

Järelmaitse vaatab kõike seda vaiksel muigel pealt ja asutab end vaikselt minema ... keldrisse uue pudeli järele. Kui on juba selline mõnus pummelung, siis las olla juba lõpuni!

Selle õlle nautimiseks tuleks panna selga ülikond ja jalga uued kingad. Kuid lipsu ära pane sa mitte - lohakas elegants on seesinase maitse-elamuse rõhutamiseks parim! Sest vaata, reaõllega pole seda mõtet isegi mitte ühes lauses mainida, rääkimata nautlemisest ... ja "tarbimine" oleks selle tegevuse kohta kah väär sõna.

Oi kui raske  kehaga, kleepja paletiga, magus-vürtsika-magus-hapukas-magusa-vürtsika buketiga ebamaine HÜPERRÜÜBE! Siia juurde suupistete serveerimine oleks maitsetu samm. Diskreetne üksiolek pole aga põrmugi pahakspandav ... ehkki sa tahad seda kogemust jagada!
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment