Sunday, October 6, 2013

Hello my name is Mette-Marit

Hello my name is Mette-Marit (BrewDog). pdl 0,33 l. alc 8,2 % Liigmääratlus: topelt-IPA. 88 punkti punkti ratebeerist

Selle õlle lugu algab juba nimest, mis on tsenseeritud Norras, kuna ... noh lugege ise:)

Tootjainfo: "A seductive body of rich malts and a buxom amount of Citra, Nelson Sauvin and Bramling Cross hops have been added with mountains of fresh Norwegian lingonberries. This is one red berry hop explosion, best enjoyed with a faux air of aristocratic nonchalance.
We are also sending this beer to Norway. In Norway it will be known as ’Hello, my name is Censored’. You can make up your own mind as to why.
ABV: 8.2%
Hops: Citra, Nelson Sauvin and Bramling Cross
Twist: Infusion of Lingonberries"

Brewdogi tüüpsilt on seekord ... noh ütleme pohl-punane, kuna seesninane rüübe on tehtud ju pohladega. Õrnalt kreemikas vaht täidab pool klaasist, olles tihe ja kauakestev. Õlle värvus - kirkalt tume oranž-kuldne. Aroom ... hmm, kas võib olla et see on psühhosomaatline, kuid tõepoolest tunduks nagu pohlamets - selline värske, männine ja õrnalt hapukas!?

Esmamekk on üle keskmise tihkusega ja õrnalt magus-hapu. Keskmaitse on paganama mitmekesine - esmalt delikaatselt kreemjas, siis aga ilmub selle pehme teki alt välja tihke linnasemätas, mille sees kasvab udune sookail ja vintske kanarbik. Oi sina taevane vägi, mäherduse laia ja sügava maitsekraavi kaevab see rüübe keset su keelt, lükates ülejäägid üle äärte, nii et keele alumised hellad servad hakkavad undama nagu kõrgepingeliinid metsaservas.

Lõppmaitse segab haavatasaanud keele jaoks kokku ravumi mesilasvahast, suirast ja pohlavarreteest - see on korraga magus-õline ja ründavalt hapukas-mõrkjas. Järelmaitse tuulemühas kohisevad majesteetlikult männiladvad, kukutades sulle pähe vaigust nõrguvaid käbisid - aga kes käskis siis põlismetsa ronida?

Super-raske kehaga, vaiguselt õlise paletiga, mõrkjas-magus-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga überrüübe! Metsavana mind võtku, kui ma teaks, mida siia kõrvale suupisteks pakkuda. Söömise asemel tuleks istuda kännule ja olla hästi tasa - seda õlut juues võib saabuda kirgastumine ... või Norra mäetroll!
-------------
pilt siit

No comments:

Post a Comment