Sunday, October 13, 2013

Hoppy white

Hoppy white (Anderson's homebrew). pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Liigimääratlus - nisuIPA

Tootjainfo: "IPA hele kaksikvend. Sisaldab nisulinnaseid, koriandrit, apelsini- ja sidrunikoort." IBU 65 - seda küll sildil kirjas pole ... soovitan IPA'de puhul see siiski alati sildile kanda.

Lihtsat väikest pudelit ehib sellele pruulmeistrile iseloomulik kräbune silt, mis seekord on rohekates toonides. Helevalge vaht moodustab sõrmepaksuse kihikese, mis vajub küll üsna kiirelt ära, kuid jätab siiski klaasiseintele korralikud jäljed. Õlle värvus - õrnalt piimjas kirgas-kuldne. Aroom on väga värske, sidrunheinalik.

Esmamekk on keskmise tihedusega ja intensiivselt mõrkjas-vürtsikas. Keskmaitses asuvad domineerima hapukamad toonid, kusjuures huvitaval kombel on selgelt eristatavad nii sidruni kui apelsini eeterlikud õlid. Lõppmaitse muutub mõõõnusalt külluslikuks, siin on nii tihket odralinnase vundamenti kui nisulinnaste kergemat hapukat pealisehitist, humaladekoori ja sidrunheina värsket ja kerget kardinapitsi. Järelmaitse on üllatavalt magusakas, suisa mesine ... selline mee, suira ja sidrunikoore segu.

Keskmisest tugevalt raskema kehaga, kleepja paletiga, hapukas-mõrkjas-magusa-vürtsika buketiga megarüübe! Toidusoovituseks oleks seekord magus-hapu nuudliroog kanaliha ja ananassiga.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment