Tuesday, October 22, 2013

Chapter 366

Chapter 366 (Pühaste pruulikoda). pdl 0,33 l. alc 5,5%vol. liigimääratlus: rukkiõlu.

Tootjainfo: "linnased: pale, caraamber, cararye, rukis, röstitud oder. humalad: HBC-366, northern brewer, mosaic. IBU 35"

Väikese pudeli sildiks on seekord justkui fotokoopia iidsest raamatust - päris kaunis ja algupärane! Kreemikas vaht täidab u pool klaasist ja see vaht on väääga püsiv! Õlle värvus - soe tuhmpruun. Aroomis domineerib Mosaic-humala vürtsikas lõhn, see on meenutab apelsinikoort ja männiokkaid ühekorraga.

Esmamekk on kergepoolne ja vaiguselt magus-mõrkjas. Keskmaitse muutub tublisti puuviljasemaks, greibi ja ananassi laadsemaks. Lõppmaitses jõuab kohale rukkiõlle iseloomulik raskepärane, nätskevõitu mekk, tihe ja tummine nagu talupoja õhtusöök - must leib ja tuhlinott :) Järelmaitse toob esile jälle hapukas-puuviljasema poole ... tuhlinoti järel on ju paras mõni ubin põske pista.

Keskmisest kergema kehaga, tublisti karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusa-vürtsika-hapuka buketiga megarüübe! Seda soovitakse juua justnimelt koos koduse rukkileiva ja pekiviiluga - peaks suurepärase tulemuse andma!
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment