Wednesday, October 16, 2013

Winter Ale

Winter Ale (St Peters). pdl 0,5 l. alc 6,5%. liigimääratlus: "winter warmer" (ehk siis "old ale" veidi kangem ja mõnikord vürtsikam variant) Ratebeeris 90 punkti ja 87 beeradvocate järgi!

Tootjainfo: "Seasonal - Winter. Also available brewery conditioned and cold filtered in 500ml bottles.
A deep ruby red strong ale with an excellent balance of malt sweetness and hop bitterness. A classic example of a ’winter warmer’; high in alcohol and rich in taste. "

Kopsakas reljeefkirjadega pudel ja minimalistlik, kuid esteetiline sildike. Hallikaspruun vaht moodustab kahesõrmese kihi ja on väga püsiv. Õlle värvus - tume punaka helgiga sügavpruun. Aroom - oojaaa - siin on tõepoolest soojust ja sügavust, karamelli ja kodust marjaveini.

Esmamekk on tihe ja intensiivselt magus-vürtsikas. Keskmaitse vallandab kerge vaimustusohke - Gambrinus pole vist nii toekat inglise eili varem saanudki! Siin tajud karamell-linnaseid ja kuivatatud ploome, ahjuõunu ja vaniljekastet, melassi ja tammevaati. Lõppmekk lisab siia niigi rikkalikule pildile veel tiba kohvi-iiriseid ja ürdilikööri. Järelmaitses adud leebet lagritsat ja kaneeli, viigimarju ja pisut kõrbenud stritslikoorikut.

Raskepoolse kehaga, kleepja paletiga, magus-mõrkjas-vürtsika buketiga megarüübe ... tõepoolest talvine soojendaja, mis paneb sind heldinult vanu pildialbumeid sirvima. Ei tea kas lubaks endale siia juurde ühe suitsutatud seakeelega võileiva?
-----------
Pilt siit

No comments:

Post a Comment