Saturday, October 19, 2013

Muraste APA

Muraste APA (Muraste pruulikoda) pdl 0,5 l. alc 5,48%vol (kuidas küll niiiiiiiiiiii täpselt see teada on? ;) ) Liigimääratlus - ameerika tüüpi hele eil.

Tootjainfo väga napp: "Koostis: linnased, humal, vesi, pärm" APA kui suhteliselt humalase õlle puhul puhul tahaks ju teada, mis sorti humalaid kasutati?

Kääniskorgiga pudelit ehib edevavõitu roosa sildike. Õrnalt kreemikas vaht moodustab kolme sõrme laiuse kihi, mis on väga püsiv. Õlle värvus - soojalt tumeoranž. Aroom on pisut ebamäärane, magusakas ja puuviljane.

Esmamekk on kergepoolne ja magus-vürtsikas. Keskmaitse on küll meeldiv ... kuid taaskord pisut ebamäärane, raske on panna näppu mingile selgele maitsele. See on magusapoolne ja pisut kirbe, meenutades õige pisut meega segatud taruvaiku. Lõppmekk mõjub hapukamalt ja vürtsikamalt, veidi muruselt ja saiaselt ... kokkuvõttes kuidagi väga kummaline maitsesegu, milles on isegi vilunud mekkijal raske endale orientiiri leida. Järelmaitse riputab end suulakke vähese vürtsika kõditusena ning kaob siis üsna järsult.

Keskmisest kergema kehaga, kergelt kleepja paletiga, magus-vürtsika-hapuka buketiga lauaõlu. Praegusel kujul sobiks seda mõnuga peale sauna kuugata, kuid toidusoovituse koha pealt jään jänni, ehk midagi väga lihtsat nagu tomati-võisai?
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment