Thursday, October 31, 2013

Ogham Ash

Ogham Ash (Celt Experience). pdl 0,5 l. alc 10,5 %. liigimääratlus: "imperial russian porter" ehk sisuliselt tripel-porter! Ratebeer 97, beeradvocate'is veel hindamata

Väike pudelike modernse läbipaistva sildiga. Pruun vaht täidab pool klaasist, olles ülitihe ja kleepjas. Õlle värvus - õrna punaka helgiga öömust. Aroom mõjub kui odraveinide klassika ... ma ütleks lausa, et see on odra-portvein, raske ja õilis!

Esmamekk on tihe ja raske, vääääga huvitavalt eeterlike õlide ja tammevaadi küllane. Keskmaitse paneb ahhetama ja kulme kergitama ... oisajuudas ... seesinane sõõm meenutab küll porterit, kuid seda ruudus või kuubis! Karamell-linnaste pehme suhkruküllus ja kõrvetatud linnaste pisut suitsune krõbedus moodustavad väga nauditava koosluse, mis mõjub korraga nii pähkliselt kui puiduselt, visates sisse veidi vaniljet ja kardemoni. Lõppmaitse paneb aga maitsenäsakesed heituma - siin tuulab ringi kuivanud tumedate puuviljade kõrbetorm üheskoos kohvise trooplise paduvihmaga, mõjudes korraga nii kuivalt kui kleepjas-mahlaselt. Järelmekk maalib melassist ja kohvisiirupist hilise päikeseloojangu tumepunase kumaga sünkmusta pildi, mille poolvalguses hõõguvad ebaloomulikult eredalt männikäbidest tehtud lõkke söed. Jeerum, siin on koos poole maailma maitsed ja kokku annab see hunnitult raske ja samavõrra nauditava kompoti.

Tinaraske kehaga, veniv-kleepja paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-magusa buketiga ÜBERrüübe ... või tuleks selle klaasitäie kohta öelda söök, magustoit või järelroog? Olgu taevas tunnistajaks, et selle klaasikese kõrvale sobiks vaid pimenevasse öhe põrnitsemine ja vaikiv enesemimetlus - sa oled midagi õigesti teinud, kui saad sihandset kraami pruukida!
--------------
pilt tootja lehelt

No comments:

Post a Comment