Monday, September 11, 2017

Oker


Oker (Nurme, Läti) pdl 0,33 l. alc 7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 75 punkti

Tootjainfo: "New England IPA
This beer looks like juice, and is made in combination of specific yeast, hops (Citra, Amarillo, Hallertau Blanc), oats and lactose sugar sinnergy, juicy, mildly bitter and very aromatic.
IBU 50"

Väike lihtne pudel, sildil ... ummm ... no mingi kõrvitsakarvaline ebamäärasus. Erkvalge vaht täidab ligi pool klaasist ja püsib vägagi kenasti. Õlle värvus - kirkalt kuldne ... ummm ... NE IPA ja kirkalt läbipaistev?

Aroom on IPA'le omaselt kenasti mõrkjas-magusakas, veidi vaigune, veidi Citrale omaselt ammoniaagine, tiba Amarillo lillelist seebikat pehmust. Aus ja viisakas kraam.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub mõrkjamaks, kuuseokkalik hapukas-mõrkjas vaigusus liitub vürtspipraliku õhetusega. Lõppmaitse kaldub veelgi enam mõrkjamasse külge ära, kuigi mitte ülemäära balansist välja, hapukas-magusakas põhi jääb seda siiski kenasti kandma. Järelmekk on mahlane, magusakas-vürtsikas .... ja siis kaob korraga vürtsikas element pea täiesti ära ning alles jääb tõepoolest segumahlane värske ja karge tunnetud, mis NE IPAle kohustuslik on.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika-magusaka buketiga Übertasandi rüübe! Tõsi küll, NE IPA jaoks kohustuslik hägusus tuli esile alles püüdlikult pudelipõhja keerutades, kuid see omakorda muutis maitsepildi pehmemaks ja vähem-mahlaseks. Aga ikkagi - mahlane ja päris heas tasakaalus IPA, mis väärib kõrget kiitust! Väike kausike soolakaid oliive sobiks siia juurde kenasti haugata.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment