Thursday, September 21, 2017

Track Day


Track Day (Fat Lizard, Soome) prk 0,44 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Session IPA" ja hinnang 57 punkti.

Tootjainfo: "A sessionable ale with loads of dank hop aroma but without overpowering bitterness. Hops: Citra, Columbus, Magnum.
IBU 75"

Mõõdukas suuruses purk, sildindus lahendatud väga kokkuhoidlikult - nö standartlahenduse peale on tõmmatud vastava õlle õhuke pool-läbipaistev kleeps. Uuelaadne nippel avaneb paugatusega, eemaldades laia suudme. Kollakas vaht täidab üle poole klaasist, püsides päris kenasti ja jättes ka vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - õrna uduvinega pruunakas-oranž. Aroom on värske ja mahlane, meenutades kibuvitsa ja männimetsa.

Esmamekk on vägagi kerge kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse lisab ehk kriipsu jagu keha ja täiendab pihlakast mõrkjust mõõduka hapuka mahlasusega. Lõppmaitse liidab siia juurde mõnusa triibukese karameljat linnaselist magusust. Järelmekk toob joogi taas mõrkjasse poolde tagasi, segades pihlakaid ja ... adru? Kuskohast see soolakas-merene nüanss siia tuli, ei kujuta nüüd küll ette, kuid rauarohke ja vetikatelaadselt joodine knihvakas paneb lausa üllatuma.

Kerge kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkja buketiga VÄGA HEA tasandi rüübe! Mõnusalt värske ja mahlane ja mänguline ... aga seda tootjainfos toodud 75 IBUt ei oska küll välja lugeda.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment