Thursday, September 21, 2017

Trumani juurikas

Trumani juurikas (Katla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Liigimääratlus: strong bitter

Väike lihtne pudel, koja tunnustärnike sildil seekord heleroheline.  Kreemika toonida sõrmepaksune vaht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt merevaigukarva. Aroom on raudne ... noh teate küll rauarohke vee hapukas-mõrkjas ja karge ... ja mõnusalt linnaseline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on mõnusaimal moel karamelline, mängides nii mõrkja kõrvetatud suhkruga kui ka magusa linnasega. Lõppmaitse leiab nurgast veidike hapukas-mõrkjaid poolkuivanud jõhvikaid ja kaasab need ringmängu, lüües üksteisele patsu ja kihistades naerda. Järelmekk vaatab korraks läbi vürtsika kaleidoskoobi taevasse ja võtab taskust veidi mesilasvaha ja teisest taruvaiku, mätserdab neist veel ühe tantsukaaslase.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magsuakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe! Oi vaata see on nüüd üks bitter, mis bitteri nime väärib! Jah palun tänan see kindlasti tootmisse võtta ja siis kõik vanale Gambrinusele müüki tuua!
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment